New energy

Beste vrienden,

De werkzaamheden in ons atelier zijn achter de rug. Alles staat op zijn plaats, alles is verhuisd, kortom we zijn begonnen met ‘creëren’ en dat is heel leuk. Nu hebben we extra ruimte voor onze uit de hand gelopen hobby’s en dat laat toe meer dingen tegelijk uit te proberen, groter te werken, enzovoort.

Vroeger stonden mijn bureau voor mijn vertalingen en mijn doeken op 1 meter afstand van elkaar. Terwijl ik aan het vertalen was, zag ik alle werken en verfbenodigdheden staan, kon ik mij niet goed focussen op mijn vertaalwerk, en dus vermoed ik dat ik nu mijn 2 jobs (vertalen en schilderen) beter van elkaar zal kunnen scheiden. De laatste dagen heb ik wat geëxperimenteerd met enkele nieuwe technieken die ik eventueel kan toevoegen aan mijn bestaand werk/een soort nieuwe input zeg maar. Laatst noemde iemand mij een ontdekkingsreiziger die alles aan elkaar weet te lijmen. Ik weet niet of dat waar is, maar ik hou wel van de term ‘ontdekkingsreiziger’ ????

Deze foto is een werk dat met de acrylgiettechniek tot stand kwam, en uiteraard met toevoeging van mijn eigen thema/insteek; ik vind het interessant om nieuwe technieken uit te proberen en te kijken of?/hoe je die techniek voor je eigen thema kunt gebruiken. Misschien organiseer ik in het najaar in dat verband een workshop in het atelier.

In dit geval liet ik mij inspireren door het liedje ‘Ruimtevaarder’ van Kommilfoo, van wie ik fan heb.

Ik heb het werk daarom ‘Ruimtevaarders van het eerste uur’ genoemd.

Graag wil ik hierbij ook gebruik maken van de gelegenheid om jullie uit te nodigen op onze opendeur op zondag 7 juli. Voor extra info verwijs ik naar het aangemaakte evenement op mijn Facebook-pagina Phil Coucke Art.  

Alvast welkom!