Achter de schermen - een blik op nieuwe ontwerpen

Ik heb het geluk dat ik veel dingen ‘zie’ in mijn dromen. Zo zijn bijvoorbeeld mijn vormen/tekens uit mijn oLA-collectie allemaal vormen die ooit in mijn dromen opdoken en die ik dan de dagen erop door middel van collage herconstrueerde.  Door al die verschillende tekens gedurende een bepaalde termijn te verzamelen, ontstaat een consistent geheel, die we een serie noemen en die dan verder uitgediept/uitgewerkt wordt.

Soms ook verloopt het proces helemaal anders en ontstaat een serie als 'happy accident' van het experimenteren/uitproberen. Ik denk hierbij aan de voorbije wintermaanden. 
Al lange tijd had ik het gevoel dat ik de collectie vormen van mijn sculpturen wou uitbreiden met nieuwe ontwerpen, en dat ik hiervoor eigenlijk ook graag in grafische programma’s op de computer wou leren tekenen, waarvan ik tot voor kort weinig afwist.

Daarom ben ik in de winter een soort challenge met mezelf aangegaan om gedurende 3 maanden elke dag een nieuwe tekening/ontwerp te maken. Aanvankelijk was ik van plan om dit gedurende 6 maanden vol te houden, maar al gauw bleek dat het zelfs gedurende 3 maanden veel discipline vergde om in een ongekende tekenomgeving nieuwe dingen te leren/proberen. En ook had ik het gevoel dat een dergelijke periode volstond om neveneffecten zoals verzadiging, inspiratieverlies, enz. te vermijden :-) 

Na deze 3 maanden ben ik zeer blij waar dit speelproces mij gebracht heeft. Er staan ongeveer 90 nieuwe organische designs in de steigers, die nog een extra leuke toets opleverden. Terwijl ik de tekeningen maakte, kreeg ik immers bij vele tekeningen inspiratie voor een gepaste titel. En dat maakt dat aan deze nieuwe ontwerpen ook een soort ‘storytelling’ factor gekoppeld is.

In de komende maanden zal ik deze ontwerpen nu echt ‘tot leven brengen’ in nieuwe sculpturen/schilderijen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van dergelijke ontwerpen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het me weten & stay tuned op FB of op mijn instagrampagina om de verdere ontwikkelingen in dit proces te volgen.

Kleurrijke groeten,

 

Phil